Bezlepkové kokosové a banánové tyčinky

Prísady

Približne na 10 tyčiniek:

  • 150 g študentskej zmesi (brusnice, arašidy, kešu oriešky, mandle, pistácie)
  • 200 g datlí
  • 1 čajová lyžička vanilkovej drene
  • štipka morskej soli

Na náplň:

Okrem toho:

  • 100 g strúhaného kokosu
  • Banánové rezy
  • pražené vlašské orechy
  • 1 kivi

Príprava

Štvorcový plech vyložte papierom na pečenie ako základ. Študentskú zmes s datľami, vanilkovým extraktom a štipkou hrubej morskej soli najemno pomeľte v silnom kuchynskom robote. Zmes nalejte do pekáča, vtlačte na dno a nechajte asi 30 minút odležať v chladničke.

Na krém rozmixujte banány najemno. Kokosové vločky a trstinový cukor zmiešajte s rozmixovanými banánmi. Vyberte základ z chladničky, potrite krémom a rovnomerne rukami pritlačte. Nechajte stuhnúť v chladničke a potom môžete podávať. Potom nakrájajte na tyčinky a posypte množstvom kokosových vločiek. Ozdobte sušenými plátkami banánu, opečenými vlašskými orechmi, plátkami kiwi.

Ďaľšie recepty