Moderná linecká torta

Prísady

Na krehké cesto:

  • 150 g studeného masla
  • 200 g múky
  • ½ ČL mletej škorice
  • 75 g Korunný cukor práškový
  • 175 g strúhaných lieskových orechov
  • 1 vajce

Na náplň:

  • 250 g malín (čerstvé alebo mrazené)
  • 300 g malinového džemu
  • šťava z jedného citróna
  • dužina z vanilkového struku
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 5 lyžíc nasekaných lieskových orechov
  • Korunný cukor práškový - mlynček na posypanie

Príprava

Všetky suroviny na krehké cesto vymiešame a necháme 1 hodinu odležať v chladničke. Odložíme 2 polievkové lyžice z cesta, vložíme zvyšné cesto do formy na pečenie a necháme ho znova odpočívať.

Na plnku spolu zohrejeme maliny a malinový džem. Vmiešame citrónovú šťavu. Do zmesi pridáme vanilkovú dreň a vanilkový cukor a krátko podusíme.

Krehký základ natrieme malinovou zmesou. Lieskové orechy krátko opražíme a natrieme na plnku zvyšným rozvaľkaným krehkým cestom. Pečieme v predhriatej rúre na 175°C asi 60 minút. Tortu necháme odpočívať cca. 2 hodiny po upečení. Podávame posypané práškovým cukrom.

Ďaľšie recepty