Orechová štrúdľa zo zemiakového cesta

Prísady

Prísady na cesto

  • 500 g múčnatých zemiakov
  • 200 g mäkkého masla
  • 550 g múky
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 200 g Korunného BIO cukru kryštálového
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citrónu  
  • 2 vajcia

Prísady na plnku

Príprava

Zemiaky uvaríme, ošúpeme a prepasírujeme. Pridáme k nim dopenista vymiešané maslo, múku zmiešanú s práškom do pečiva, Bio kryštálový cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a vajcia a vypracujeme kypré cesto. 

Príprava plnky

Všetky prísady dáme do hrnca a za stáleho miešania zohrievame až kým nevznikne hladká hmota.

Cesto vyvaľkáme, navrch nanesieme plnkou, zrolujeme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 150 °C približne 50 minút.

Ďaľšie recepty