Orechovo-kávové sušienky s ganache plnkou

Prísady

Na 20 kusov

Cesto:

  • 100 g gaštanovej múky
  • 30 g ľanovej múky
  • 30 g strúhaných mandlí
  • 1 žĺtok
  • 100 g mäkkého masla
  • 50 g Korunného hnedého cukru
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 1 štipka soli
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany

Ganache plnka:

  • 200 g horkej čokolády na polevu
  • 1 polievková lyžica kávového prášku
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 ml vody

Na dozdobenie:

  • 20 polovíc jadier vlašských orechov

Ostatné:

  • papier na pečenie
  • vykrajovač na sušienky

Príprava

Sušienky

Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady a vypracujte hladké cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte 2 hodiny v chlade.

Na múkou posypanej pracovnej ploche vyvaľkajte cesto s hrúbkou 2 mm, vykrojte sušienky okrúhlym zúbkovaným vykrajovačom (priemer 4 cm) a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C (horné / dolné pečenie) na prostrednom rošte asi 15 minút do zlatista. Nechajte vychladnúť.

Ganache plnka

Jemne nasekajte horkú čokoládu, priveďte kávový prášok, smotanu a vodu do varu a nalejte na kúsky čokolády. Nechajte krátko stáť, potom jemne premiešajte tyčovým mixérom. Krátko ochlaďte, kým nedosiahnete krémovú konzistenciu, potom vložte do plniaceho vrecka s hviezdicovou tryskou a naplňte ňou sušienky.

Vrchnú sušienku ozdobte malou hvieždičkou a prikryte polovicou orecha.

Ďaľšie recepty