Mrkvová torta

Prísady

  • 150 g Korunného práškového cukru
  • 5 vajec
  • 2 PL rumu
  • 250 g mletých orechov
  • 250 g surovej mrkvy nastrúhanej najemno
  • 100 g celozrnnej pšeničnej múky
  • ½ bal. prášku do pečiva
  • trochu citrónovej alebo pomarančovej šťavy na pokvapkanie
  • šľahačka/tvarohový krém na plnku

Príprava

Vajíčka rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme krémový sneh. Žĺtky spolu s práškovým cukrom vymiešame na ľahkú penu (10 minút). Zľahka primiešame rum, orechy a mrkvu. 

 

Múku s práškom do pečiva preosejeme a striedavo opatrne zmiešavame so snehom. Hmotu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 170°C približne 50 minút. 

 

Upečenú tortu vyberieme z formy, pokvapkáme citrónovou alebo pomarančovou šťavou, v strede po dĺžke prerežeme a naplníme šľahačkou alebo tvarohovým krémom.

 

Tip

 

Zmiešame 250 g tvarohu (10% tuku v sušine), 40 g hnedého cukru a šťavu z jedného citróna, pridáme 250 ml vyšľahanej šľahačky. Hmotou naplníme mrkvovú tortu a ozdobíme.

 

Ďaľšie recepty