Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vajíčka rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme krémový sneh. Žĺtky spolu s práškovým cukrom vymiešame na ľahkú penu (10 minút). Zľahka primiešame rum, orechy a mrkvu.
Múku s práškom do pečiva preosejeme a striedavo opatrne zmiešavame so snehom. Hmotu vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 170°C približne 50 minút.
Upečenú tortu vyberieme z formy, pokvapkáme citrónovou alebo pomarančovou šťavou, v strede po dĺžke prerežeme a naplníme šľahačkou alebo tvarohovým krémom.
Zmiešame 250 g tvarohu (10% tuku v sušine), 40 g hnedého cukru a šťavu z jedného citróna, pridáme 250 ml vyšľahanej šľahačky. Hmotou naplníme mrkvovú tortu a ozdobíme.
Share or print this recipe