Perníkové brownies

Prísady

  • 400 g čokolády na varenie
  • 350 g masla
  • 30 g kakaa na pečenie
  • 6 vajec
  • 300 g Korunného hnedého cukru
  • 200 g múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 ½ lyžičky perníkového korenia
  • 80 g mletých lieskových orechov

Ešte budeme potrebovať:

  • plech na pečenie cca 30x40 cm
  • Práškový cukor v mlynčeku na dozdobenie

Príprava

V hrnci rozpustite čokoládu s maslom a kakaom a premiešajte. Predhrejte rúru na 170 ° C - horúci vzduch.

Vyšľahajte vajcia s hnedým cukrom do peny, potom za stáleho miešania pridajte zmes čokolády a masla. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu a perníkové korenie a vmiešajte do nich mleté orechy.

Nalejte na plech a pečte asi 35 minút. Pred koncom doby pečenia neustále kontrolujte pomocou špajdle. Koláč by mal byť vo vnútri šťavnatý a nemal by byť úplne prepečený.

Nechajte vychladnúť a podľa potreby vykrajujte pomocou vykrajovačou na požadované tvary. Posypte Korunným práškovým cukrom v mlynčeku.

Ďaľšie recepty