Pohánkové vafle

Prísady

  • 150 g pohánkovej múky
  • 100 g hladkej múky
  • štipka mletej škorice
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • 300 ml bieleho smotanového jogurtu
  • 150 ml mlieka
  • 90 g Korunný hnedý trstinový cukor kryštálový
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia
  • tuk na vymazanie

Príprava

Do misy dáme oba druhy múky, prisypeme škoricu, jedlú sódu a soľ. V druhej miske zmiešame jogurt, mlieko, hnedý cukor, olej a pridáme žĺtky. Tekutú zmes vlejeme do misy s múkou a dobre premiešame. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka ich zapracujeme do cesta.

Nahrejeme vafľovač a vymažeme formu tukom. Naberačkou vlejeme časť cesta (malo by zaplniť zhruba ¾ formy). Priklopíme veko a vyčkáme asi 4 minúty, kým vafle nezozlatnú.

 

Ďaľšie recepty