Punč z pečených jabĺk

Prísady

  • Šťava a kôra z citróna
  • 900 ml ovocného, ľahkého bieleho vína
  • 600 ml ovocného jablkového čaju
  • 200 ml jablkového džúsu
  • 60 g kandizovaného cukru
  • Dužina vanilkového struku
  • 3 dávky škorice na špičku noža
  • 2 badiány
  • 4 - 5 klinčekov
  • 3 jablká

Príprava

Olúpte citrón, potom ho odšťavte. Biele víno, jablkový čaj a jablkový džús zahrejte s citrónovou kôrou a hnedým kandizovaným cukrom {neuveďte do varu!}. Pridajte korenie (najlepšie v čajovom sitko).  Jablká olúpte, nakrájajte na osminy a nechajte dusiť. Znížte teplotu a nechajte všetko asi hodinu stáť. Korenie a jablká opäť vyberte. Pridajte kalvados podľa chuti a želaného obsahu alkoholu a podávajte v pohároch.

Rada: Poháre ozdobte zvonku škoricou a vetvičkami rozmarínu / levandule.

Ďaľšie recepty