
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediencie na kvasnicové cesto:
Ingrediencie na slivkovo-lieskovoorieškovú náplň:
Ďalej:
Na podávanie:
Príprava cesta:
Všetky ingrediencie na cesto daj do misy a vypracuj pomocou hnetacích hákov stojaceho alebo ručného mixéra na nízkej až strednej rýchlosti aspoň 10–15 minút, pokiaľ nebude hladké. Cesto by sa malo oddeľovať od strán a dna misy.
Cesto vytvaruj do guľky, vlož späť do misy, zakry a nechaj kysnúť pri izbovej teplote asi 1 hodinu.
Príprava slivkovo-lieskovoorieškovej náplne:
Mleté lieskové orechy opraž na panvici bez tuku do zlatista a nechaj vychladnúť. Slivky umy, vykôstkuj a nakrájaj na štvrtiny. V hrnci var s cukrom, vodou a koreninami asi 7–10 minút, kým nezmäknú. Nechaj vychladnúť a vmiešaj polovicu opražených lieskových orechov.
Dokončenie buchiet:
Cesto na pracovnej ploche rozdeľ na porcie po cca 80 g a vytvaruj hladké guľky. Krátko zakry. Formu na pečenie vymaž maslom a predhrej rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev). Vajce zmiešaj s trochou mlieka.
Každú guľku cesta zľahka splošti, do stredu daj 1–2 čajové lyžičky slivkovo-orechovej náplne, opatrne zabaľ a vytvaruj späť do guľky.
Buchty ukladaj švom nadol do pripravenej formy a potri vajcovo-mliečnou zmesou. Pečte v predhriatej rúre asi 35–40 minút do zlatista.
Medzitým opraž strúhanku s maslom, zvyšnými lieskovými orechmi a škoricou na panvici na strednom ohni do zlatista.
Buchty podávame teplé s vanilkovou omáčkou a škoricovo-orechovou strúhankou.
Share or print this recipe