Slivkový koláč s makom

Prísady

Príprava

Z uvedených prísad vypracujeme krehké cesto, zabalíme ho do fólie a na hodinu odložíme do chladničky. Potom cesto odbalíme, vyložíme ním spodok vymastenej formy, okraje vytiahneme do výšky 3 cm a cesto viackrát popicháme vidličkou. Formu vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút pri teplote 170 °C. 

Obloha

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Maslo, žĺtky, Korunný BIO cukor kryštálový a vanilkový cukor vymiešame do peny, pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva, mlieko, citrónovú kôru, rum, med a mak. Opatrne primiešame sneh. Slivky rozpolíme, vykôstkujeme a posypeme Korunným BIO cukrom kryštálovým a škoricou.

Vychladnuté krehké cesto potrieme slivkovým lekvárom, rozotrieme naň makovú hmotu a uhladíme, navrch poukladáme slivky. Koláč pečieme pri teplote 200 °C približne hodinu. V polovici pečenia prikryjeme alobalom a pred podávaním výdatne posypeme  práškovým cukrom z mlynčeka.

Ďaľšie recepty