Sweet & Salty Toffee "Freakshake"

Prísady

  • 20 g kokosového tuku
  • 100 g nugátovej pevnej hmoty
  • 60 g cukrárskych piškótov
  • 4 karamelové tyčinky
  • 250 g smotany
  • 40 g masla
  • 1 čajová lyžička soli
  • 150 g hnedého trstinového cukru
  • 600 ml mlieka
  • 1 vanilkový struk

Príprava

Poháre dajte na približne 10 minút do mrazničky. Vo vodnom kúpeli rozpustite nugát s kokosovým olejom. Cukor zvarte so 150 ml smotany, pridajte maslo a miešajte dohladka.

Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a vyškrabnite dužinu. Mlieko zvarte s vanilkovým luskom a dužinou. Vyberte vanilkový struk a vmiešajte 2/3 karamelového krému a zvyšný nugát. Nechajte vychladnúť a zmiešajte s 10 kockami ľadu.

Ponorte horný okraj pohárov a nechajte nugát na pohár krátko zhustnúť a na nugátový okraj prilepte cukrárske piškóty.

Zvyšnú smotanu vyšľaháme dotuha. Rozdeľte koktail do pohárov. Navrch dajte krém a pokvapkajte zvyšným karamelovým krémom. Vložte karamelové tyčinky a ihneď podávajte.

Video

Ďaľšie recepty