Tropická torta s Piña Coladou

Prísady

Na 1 tortu s priemerom 15 cm

  • 350 g hnedého trstinového cukru
  • 3 vajcia (veľkosť L)
  • 250 ml slnečnicového oleja
  • 390 g múky
  • 1 bal. Prášok na pečenie
  • 30 g mletých orechov {a voliteľne opečených}
  • 1 vrchovatú čajovú lyžičku škorice {mletá}
  • 4 {veľmi} zrelé banány
  • 430 g ananásového pyré {čerstvého}
  • Dreň vanilkového lusku

 Na krém: (1 šálka = 250 ml napr. téglik od jogurtu)

  • ½ šálky masla (izbová teplota)
  • 500 g prírodného tvarohového syra
  • 250 g tvarohu
  • 1 šálka Pudrový cukor - extra jemný prášok
  • 1 kvapka kokosového mlieka
  • Kôra z ½ bio citróna 

Na zdobenie:

  • dostatok strúhaného kokosu
  • sušený ananás
  • 1 kivi
  • čerstvé kvety

Príprava

Na tortu niekoľko minút šľahajte vajcia s cukrom, kým nevznikne hustý biely krém. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Vydlabte ananás. Ovocnú dužinu zmiešajte so zrelými banánmi a premiešajte. Vmiešajte olej, ovocné pyré, múčnú zmes, orechy, škoricu a vanilku. 

Vyložte tri formy na pečenie s priemerom 18 cm papierom na pečenie. Zmes rovnomerne rozotrite a pečte v predhriatej rúre na 175 °C asi 40 minút. Potom ešte horúce vyklopte z formy a nechajte vychladnúť.

Na krém vyšľahajte maslo so smotanovým syrom v kuchynskom robote. Vmiešajte práškový cukor. Vmiešajte trochu kokosového mlieka. Bio citrón umyte v horúcej vode, nastrúhajte kôru z polovice citróna a vmiešajte do krému.

Nalejte smotanu do zdobiaceho vrecka. Naneste bodky na tortu a položte základy na seba. Tortu podávajte ozdobený veľkým množstvom kokosových vločiek, sušeným ananásom a mangovými rezančekmi, kivi (nakrájané na plátky) a čerstvými kvetmi.

Ďaľšie recepty