
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na dve tortové formy (ø 20 cm)
Na korpusy:
Na krém:
Na plnku:
Na zmrzlinovú guľu:
Na čokoládovú polevu a dekoráciu:
Ďalej:
Rúru predhrej na 180 °C s teplovzdušným ohrevom. Dno tortových foriem vysteľ papierom na pečenie.
Vajcia s cukrom šľahaj aspoň 10 minút do nadýchanej peny. Pridaj nastrúhanú citrónovú kôru. Citrón rozkroj, vytlač šťavu a spolu s olejom a vodou pomaly vmiešaj do peny. Múku zmiešaj s práškom do pečiva a krátko primiešaj, aby vzniklo hladké cesto. Cesto rozdeľ do dvoch foriem a peč 35–40 minút (skús špáradlom). Nechaj vychladnúť vo forme.
Na krém zmiešaj mascarpone, tvaroh, puding a práškový cukor. Smotanu vyšľahaj a jemne vmiešaj do krému. Krém naplň do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou.
Jahody umy, osuš, odstráň stopky a nakrájaj na plátky.
Oba korpusy zarovnaj do roviny (odrezky si odlož) a každý vodorovne prekroj, aby vznikli 4 pláty. Spodný plát polož na tortový podnos a po okraji nastriekaj krúžok z tvarohového krému. Do stredu nanes hrubšiu vrstvu jahodového džemu a poukladaj plátky jahôd. Na ne ešte trochu krému a uhlaď. Rovnako postupuj s ďalšími dvoma plátmi a navrch polož posledný korpus. Najprv natri vrch torty, potom boky. Uhlaď stierkou a daj tortu na niekoľko hodín vychladiť.
Na čokoládovú polevu rozpusti bielu čokoládu nad parou, pridaj farbivo a nechaj mierne vychladnúť. Keď nie je úplne tekutá, dá sa vytvoriť pekný stekaný efekt.
Z korpusových zvyškov, smotanového syra a práškového cukru vyformuj guľu. Polož ju na stred torty. Najprv polej guľu čokoládou, potom rozotri polevu po povrchu torty a nechaj ju stiecť po okrajoch. Hneď ozdob posýpkou a nasaď kornútok.
Tortu uchovávaj v chladničke až do podávania.
Share or print this recipe