Orieškové rožteky

Prísady

Cesto:

  • 200 g tvarohového krému
  • 250 g masla
  • 400 g hladkej múky  + trochu viac na pracovnú plochu

Plnka:

Poleva:

Príprava

Cesto

Všetky prísady dobre premiešajte, vytvarujte do tvaru gule, zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte aspoň na 1 hodinu vychladnúť.

Plnka

Premiešajte vlašské orechy,  krupicový cukor a kôru z bio pomaranča. Predhrejte rúru na 180 ° - horné a spodné pečenie.

Pracovnú plochu poprášime múkou, vychladnuté cesto nakrájame na osminy, vytvarujeme guličky, vyvaľkáme na tenko a vykrojíme trojuholníky. (Poznámka: môžeme použiť krájač pizze)

Naplňte zmesou orechov a cukru, stočte zo širokej na špicatú stranu a dajte na plech vyložený papierom na pečenie. Posypte hnedým cukrom. Pečte asi 20 minút na prostrednom rošte do zlatista.

Hotové rožteky necháme vychladnúť a ozdobíme tekutou čokoládou a orechovou posýpkou.

Ďaľšie recepty