Vegánske mriežkové sušienky

Prísady

  • 300 g celozrnnej špaldovej múky
  • 150 g pšeničnej múky
  • 70 g drvených vlašských orechov
  • 75 g Korunný cukor práškový
  • 225 g vegánskeho margarínu
  • 1 dávka škorice na špičku noža
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 50 ml rastlinného nápoja (napr. kokosový, ovsený, mandľový, ryžový nápoj)

Príprava

Vegánsky margarín nakrájajte na kúsky. Všetky suroviny zmiešajte a rýchlo spracujte na hladké cesto. Zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 1 hodinu do chladničky. Rúru predhrejte na 180 stupňov pri zapnutých telesách hore a dolu. Plech vysteľte papierom na pečenie.

Pracovnú plochu poprášte múkou. 

Cesto rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a opatrne po celej ploche cesta vtlačíme mriežku. Vytvorte motívy vykrajovačkami na sušienky. Pečte sušienky asi 11 minút. Mriežkové sušienky zlepte spolu pomocou džemu alebo orechového krému.

Rada: Tiež vyzerajú veľmi pekne ako guľky! Za týmto účelom z cesta vytvarujte 25 g guľky a do cesta opatrne vtlačte mriežku. Pečte sušienky asi 11 minút.

Ďaľšie recepty