Marhuľová galeta s tvarohom

Prísady

1 ks, 20 krát 30 cm

Cesto:

Tvarohová náplň:

  • 250 g tvarohu v tégliku
  • 200 g kyslej smotany
  • 10 g vanilkového cukru
  • 40 g cukru krupica

Na dokončenie:

 

Príprava

Do misy navážame obe múky, na kocky nakrájané studené maslo, cukor, soľ a vypracujeme jemnú posýpku. Úplne na záver primiešame studené biele víno a rýchlo a krátko vypracujeme na cesto. To zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň 10 až 15 min. oddýchnuť. Potom ho na ľahko pomúčenej ploche vyvaľkáme na obdĺžnik o veľkosti 20 krát 30 cm. Nemusí byť úplne perfektné, okraje sa aj tak budú ďalej upravovať.

Na náplň zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor dohladka. Tento krém natrieme na rozvalené cesto asi dva až 3 cm ďalej od krajov, tie necháme bez náplne. Na povrch krému rozložíme vykôstkované marhule rezanou stranou nahor. Úplne na záver koláč posypeme píniovými orieškami a vložíme do rúry vyhriatej na 170 ° C a pečieme asi 35 až 40 min. do krehka. Vytiahneme z rúry, dozdobíme čerstvou mätou, môžeme pocukrovať a podávame.

Ďaľšie recepty