Čokoládovo-malinové cupcakes

Prísady

(na 12 cupcakes)

doba pečenia 20 minút

nenáročná príprava 

Základ na cupcake

  • 250 g mäkkého masla
  • 250 g Korunného púdrového cukru
  • 5 vajec
  • dreň z polovice vanilkového strúčika  
  • 1 štipka soli
  • 220 g múky 
  • 30 g kakaa 
  • 1 štipka prášku na pečenie 

Topping 

  • 500 g mascarpone tuhého na krájanie 
  • 200 g tvarohu 
  • 100 g pretláčaných malín 
  • 100 g Korunného púdrového cukru
  • dreň z polovice vanilkového struku
  • postrúhaná kôra z bio citrónu

Pomôcky

vrecko na vytláčanie

veľké hrdlo  (veľkosť 15) 

12 formičiek

Príprava

Na základ pre cupcake vymiešame do peny maslo a púdrový cukor so soľou a vanilkou. Postupne vmiešame celé vajcia. Do hmoty zamiešame preosiatu múku s kakaom a pudrovým cukrom.

Pomocou vrecka na zdobenie naplníme cesto do 2/3 do formičiek. Pečieme v rúre pri teplote 160 °C cca 20 minút.

Na topping zmiešame krátko v mixéri všetky prísady, naplníme vrecko a nanesieme na vychladnuté cupcakes.

Ozdobíme malinou a lístkom mäty.

Tipy a triky na základné techniky sa môžete naučiť v kurzoch pečenia Schnabulerie (www.schnabulerie.com

Ďaľšie recepty