Pomarančové cupcakes s mascarpone

Prísady

Na cesto

  • 250g mäkkého masla
  • 250g Korunného púdrového cukru
  • 1 štipka soli
  • dreň z jedného vanilkového struku
  • nastrúhaná kôra z jedného bio citróna
  • 5 vajec
  • 250g múky
  • 1 štipka prášku do pečiva

Na krém                         

  • 500 g mascarpone vhodného na krájanie 
  • 200 g tvarohu
  • 100 g Korunného púdrového cukru
  • šťava a nastrúhaná kôra z jedného bio pomaranča
  • kumkvat a mätové lístky na ozdobenie
  • zdobiace vrecko  
  • veľká špička (veľkosť 15)
  • 12 formičiek

Príprava

Príprava cesta na cupcakes

Maslo s púdrovým cukrom, soľou, vanilkovou dreňou a citrónovou kôrou vymiešame do peny. Postupne pridáme celé vajcia. Primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto dáme do zdobiaceho vrecka a do dvoch tretín ním naplníme formičky.

Pečieme v rúre pri teplota 160 °C približne 20 minút.

Príprava krému

Všetky prísady krátko vyšľaháme. Krém dáme do zdobiaceho vrecka a nanesieme na vychladnuté cupcakes. Ozdobíme plátkom kumkvatu a lístkom mäty.  

Ďaľšie recepty