Hruškovo - jablkový koláč

» prejsť k videu

    Išli mačky na hrušky

Prísady

Ingrediencie:

  • 150 g masla
  • 100 g Korunného cukru krupicového
  • 4 vajcia
  • 200 g mandľovej múky
  • 4 celé hrušky
  • 1 ČL mletej škorice
  • 3 ks badiánu
  • 2 dcl dezertného vína
  • 1 lístkové cesto
  • 50 g mandľových lupienkov
  • 2 PL medu

Ostatné:

  • okrúhla forma na pečenie
  • papier na pečenie

Na dozdobenie:

Príprava

Hrušky ošúpeme, rozrežeme na polovicu, vyberieme jadierka a dáme povariť na 10 minút do vína s vodou spolu s badiánom a škoricou.

Medzitým si pripravíme mandľový krém. Maslo spolu s cukrom vymiešame do peny asi 5 minút.  Postupne do zmesi po jednom primiešavame vajcia.  Nakoniec do vajíčkovej zmesi ručne vmiešame mandľovú múku.

Kruhovú formu si vystelieme papierom na pečenie a následne lístkovým cestom. Mandľový krém nalejeme do formy na cesto. Vychladnuté hrušky si pokrájame na plátky a nakrájané ich prenesieme na koláč. Pred pečením hrušky potrieme medom a zasypeme mandľovými lupienkami. Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.

Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

 

 

Video

Ďaľšie recepty