Citrónové tiramisu

» prejsť k videu

    Benátsky zlepšovák nálady

Prísady

  • 100 g podlhovastých piškót
  • 2 dcl dezertného vína
  • 4 vajcia
  • 250 g mascarpone
  • 150 g Korunného cukru práškového
  • kôru z 1 citróna a šťavu z ½ citróna
  • 2 PL kakaa

Príprava

Piškóty na pár sekúnd namočíme do dezertného vína pocukrovanou stranou a poukladáme na dno pohárov namočenou stranou smerom hore.

Žĺtky vymiešame s 50 g práškového cukru a pri nízkych otáčkach pridáme aj šťavu z polovice citróna. Medzitým si ručne vyšľaháme bielky nad parou so 100 g cukru, necháme vychladnúť a primiešame aj kôru z 1 citróna.  Následne si v miske rozmiešame mascarpone, ktoré zmiešame so žĺtkovou zmesou a vyšľahaným snehom. Hotovou zmesou zalejeme piškóty a necháme zachladiť.

Pred podávaním posypeme kakaom.

 

http://www.korunnycukor.sk/meta-navigation/newsletter/

Ďaľšie recepty