
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediencie na piškótový základ:
Ingrediencie na hruškový kompót:
Ingrediencie na škoricový krém:
Ďalej:
Príprava piškóty:
1. Predhrej rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev) a vylož dno formy na pečenie (cca 22 cm Ø) papierom na pečenie.
2. Vajcia vyšľahaj s cukrom, soľou a vanilkovým cukrom na najvyšších otáčkach aspoň 7–10 minút, kým nezískajú nadýchanú konzistenciu.
3. Múku preosej a opatrne ju po častiach vmiešaj ručne spolu s olejom.
4. Cesto nalej do pripravenej formy, peč v predhriatej rúre asi 20 minút dozlatista a nechaj úplne vychladnúť.
Príprava hruškového kompótu:
1. Hrušky ošúp, odstráň jadrovník a nakrájaj na kocky.
2. V hrnci za stáleho miešania zohrej cukor s citrónovou šťavou, vanilkovým cukrom, škoricou, rumom a klinčekmi.
3. Pridaj hrušky, nechaj 7–10 minút jemne dusiť a potom nechaj vychladnúť.
Príprava škoricového krému:
1. Želatínové pláty namoč jednotlivo do studenej vody na cca 5 minút.
2. V mise na nízkej rýchlosti krátko spoj mascarpone so smotanou, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, škoricou, rumom a klinčekmi, potom vyšľahaj na najvyššej rýchlosti do tuhej konzistencie. Pozor: nešľahaj príliš dlho, krém by sa mohol zraziť.
3. Želatínu vlož do malého hrnca a zahrej, kým sa nerozpustí a nezačne sa jemne pariť.
4. Pridaj 1–2 polievkové lyžice mascarpone krému a rýchlo vmiešaj želatínu do zvyšku krému, aby sa nevytvorili hrudky.
5. Krém naplň do cukrárskeho vrecka s okrúhlou špičkou.
Dokončenie jesenného Malakoff koláča:
1. Oblož piškótu tortovým kruhom a ak máš, aj tortovým golierom.
2. Na okraj piškóty nanes trochu krému, aby kompót a džem nevytiekli.
3. Brusnicový džem zmiešaj s 1–2 polievkovými lyžicami rumu a rovnomerne natri na piškótový základ.
4. Naň rozotri vychladený hruškový kompót.
5. Potom nanes vrstvu krému a uhlaď ju.
6. Piškóty rozpol, krátko namoč do rumovo-vodnej zmesi a rovnomerne rozlož na vrstvu krému.
7. Pokračuj ďalšou vrstvou krému, vrstvou piškót a zakonči vrstvou krému.
8. Koláč nechaj stuhnúť aspoň 5 hodín, ideálne cez noc.
9. Opatrne uvoľni tortový kruh nožom.
10. Koláč potri zvyšným krémom a ozdob praženými lieskovými orechmi a čerstvými plátkami hrušky.
Share or print this recipe