Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
na základ zo sušienok spekulatius
na marcipánovú náplň
na polevu:
Sušienky spekulatius vložíme do vrecka a rozdrvíme valčekom.
Rozpustíme maslo a zmiešame s podrvenými sušienkami, kým nevznikne sypkejšia hmota.
Túto hmotu vysypeme do formy s priemerom cca 22 – 24 cm, pevne popritláčame na dno a necháme chvíľu odležať.
Rúru predhrejeme na 165 °C, horný aj spodný ohrev.
Marcipán najemno nastrúhame a vyšľaháme s vajcami a Korunným bio kryštálovým cukrom do peny bez viditeľných hrudiek.
Pridáme nízkotučný tvaroh, kyslú smotanu, smotanový syr a korenie a miešame na najnižšom stupni.
Túto zmes rovnomerne rozotrieme na pripravený základ a v predhriatej rúre pečieme na najnižšej mriežke približne 60 minút dozlatista. Necháme pomaly vychladnúť pri otvorených dvierkach rúry.
Brusnicový džem a rum dáme do malého hrnca a zohrievame na strednom stupni.
Brusnicovú polevu vylejeme na vychladnutý cheesecake a podávame.
Share or print this recipe