Čokoládové bábovky s pistáciami

Prísady

Na polevu

  • 180 g horkej čokolády na varenie
  • 180 g masla
  • maslo a múka na vysypanie formičiek
  • 4 PL nasekaných pistácií na posypanie

Príprava

Formičky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Čokoládu rozpustíme nad parou. Maslo so soľou a vanilkovým cukrom vymiešame do peny. Pridáme žĺtky a vmiešame rozpustenú čokoládu. Mleté mandle premiešame s múkou a pridáme k hmote. Z bielkov a Bio cukru kryštálového vyšľaháme sneh a opatrne primiešame k hmote. Naplníme do pripravených formičiek a pri teplote 170 °C pečieme približne 50 minút (v závislosti od veľkosti formičiek). Upečené bábovky vyklopíme.

Príprava polevy

Čokoládu a maslo oddelene rozpustíme nad parou na teplotu, ktorá sa dá zniesť na perách.

Obe tekuté prísady zmiešame a polevou oblejeme bábovky. Povrch posypeme pistáciami.

Ďaľšie recepty