Marhuľové čatní

Prísady

  • 1,5 kg čerstvých vykôstkovaných marhúľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malý kúsok čerstvého zázvoru
  • 35 dkg nasekanej cibule
  • 300 ml jablčného octu  
  • 22 dkg Korunného hnedého trstinového cukru
  • 2 ČL soli
  • 2 ČL horčičných semienok
  • 1 ČL mletej škorice  
  • 1 ČL mletého muškátového kvetu
  • ½ ČL kajenského korenia

 

Príprava

Umyté a vykôstkované marhule nakrájame na kúsky, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a nastrúhaný zázvor.

Spolu s ostatnými prísadami dáme do veľkého hrnca odolného voči kyselinám a za občasného miešania varíme na miernom ohni až kým nie sú ovocie a cibuľa mäkké a nevznikne kašovité čatní.

Naplníme do pripravených pohárov, pevne uzavrieme a necháme niekoľko týždňov odstáť, aby sa ingrediencie spojili. 

Ďaľšie recepty