Marhuľový džem s marcipánom

Prísady

 

Príprava

Marhule umyjeme, prepolíme, vykôstkujeme, nakrájame na kúsky a postupne k nim pridávame želírovací cukor bio. Zakryté necháme postáť 1 – 2 hodiny na chladnom mieste. 

Marcipán nakrájame alebo natrháme na malé kúsky. Poháre na džem vypláchneme marhuľovicou.

Marhuľovú masu so želírovacím cukrom za stáleho miešania prevaríme, rozmixujeme tyčovým mixérom a 6 – 7 minút necháme vrieť. Primiešame marcipán a ešte raz prevaríme. 

Vykonáme želírovaciu skúšku. Hrniec odstavíme zo sporáka a primiešame zvyšok marhuľovice. Ešte horúci džem naplníme do pohárov, pevne uzavrieme a na 10 minút postavíme hore dnom.   

Tip

Dobre vychladený surový marcipán sa dá ľahko nastrúhať na hrubom strúhadle.  

Ďaľšie recepty