Mini bábovky s makovou čokoládou

 

Prísady

Potrebujeme:

Poleva:

  • 200 g bielej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 50 g maku

Príprava

Postup » prejsť k videu

  1. Rúru si predohrejeme na 180 °C.
  2. Vajíčka si vymiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom do peny.
  3. Múku si zmiešame s kypriacim práškom do pečiva.
  4. Do cukrových vajíčok postupne pridávame olej a poriadne miešame.
  5. Postupne pridávame múku a biely jogurt, až kým nám nevznikne jemné cesto bez hrudiek.
  6. Minibábovkové formičky si vytrieme olejom a poprášime polohrubou múkou.
  7. Cesto do formičiek rovnomerne rozdelíme.
  8. Bábovky pečieme na 180 °C cca 20 až 30 minút, kým nebudú mať zlatú farbu.
  9. Na polevu privedieme k varu smotanu na šľahanie, do ktorej nalámeme kúsky bielej čokolády a necháme rozpustiť. Ak máme čokoládu rozpustenú, jemne vmiešame do nej mak. Makovou polevou ozdobíme upečené minibábovky. 

http://www.korunnycukor.sk/meta-navigation/newsletter/

Ďaľšie recepty