Nahá svadobná torta s jedlými kvetmi

» prejsť k videu

    Nevestina výzva

Prísady

Cesto:

Plnka:

Ovocná plnka:

Ostatné:

  • jedlé kvety (mix)         
  • 2 tortové formy s priemerom 24 cm

 

Príprava

Najprv si urobíme cesto. Osem žĺtkov vymiešame s 1 PL oleja a 2 PL práškového cukru do hustej peny. Najskôr začneme miešať bielky, po chvíli pridávame po lyžiciach cukor. Miešame asi 5 minút, až kým nám nevznikne tuhý hustý sneh. Múku a prášok do pečiva trikrát preosejeme. Do vymiešaných žĺtkov opatrne po 1/3 zamiešame sneh a rovnako po 1/3 aj múku s práškom do pečiva. Celé cesto zľahka premiešame. Tortové formy vystelieme papierom na pečenie a cesto rozdelíme v rovnakom pomere do oboch foriem. Pečieme pri teplote 180 °C cca 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a rozrežeme ho na 4 rovnaké korpusy.

Pripravíme si plnku. Mrazené ovocie prepláchneme, dáme do hrnca spolu s hnedým cukrom a necháme pomaly variť. V troške vody si rozmiešame škrob, prilejeme k ovociu a povaríme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

Tvaroh, mascarpone, smotanu a púdrový cukor vymiešame na krém.

Na prvý korpus nanesieme časť krému, do stredu dáme 1/3 ovocia a takto postupujeme ďalej. Poslednú časť torty nezdobíme ovocím, iba jemne potierame poslednými zvyškami krému. Ako dekoráciu použijeme jedlé kvety a už si len vychutnávame tú pravú sladkú podobu lásky.

http://www.korunnycukor.sk/meta-navigation/newsletter/

Ďaľšie recepty