Pivová torta so šľahačkou a ríbezľovým džemom

» prejsť k videu

    Pivné bláznovstvo

Prísady

Cesto:

Plnka:

  • 4 PL ríbezľového džemu
  • 2 - 3 PL horúcej vody
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový struk

Ostatné:

  • lístky medovky na dozdobenie
  • 2 x tortovú formu s priemerom 20 cm

 

Príprava

Cesto:

Do hrnca dáme pomaly zohriať pivo, maslo a hnedý cukor. Medzitým v miske ručne zmiešame smotanu, vajíčka a kryštálový cukor. Keď sa maslo v pive roztopí, pridáme preosiate kakao. Chvíľu povaríme, aby sa zmes spojila a necháme dôkladne vychladnúť. Ďalej do smotanovej zmesi, prilejeme vychladnutú pivovú zmes, do ktorej postupne vmiešame múku preosiatu s práškom do pečiva. Napokon vymiešame cesto pomerne tekutej konzistencie, rozdelíme ho na dve časti a nalejeme do foriem. Pečieme cca 30 minút pri teplote 180°C. Necháme vychladnúť.

Plnka:

Ríbezľový džem zmiešame s 3 PL horúcej vody a natrieme na jednu časť vychladnutého korpusu. Smotanu, cukor, vanilkový struk spolu vymiešame a 2/3 šľahačky nanesieme na džemom natretý korpus. Potom, naň priklopíme druhý korpus a navrch nanesieme kopčeky zvyšnej šľahačky. Na záver môžeme dozdobiť lístkami medovky, aby bolo naše pivné bláznovstvo skutočne vynikajúce.

 

http://www.korunnycukor.sk/meta-navigation/newsletter/

Ďaľšie recepty