Tekvicový koláč

» prejsť k videu

    Tekvicovo-jablkový masaker

Prísady

 Cesto:

Ostatné:

Príprava

Najprv si pripravíme cesto. Do veľkej misky nasypeme múku, práškový cukor, prášok do pečiva, vajce a maslo. Z ingrediencií ručne vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme zachladiť.

Kým nám cesto chladne, pripravíme tekvicový krém. Do hrnca dáme na kocky nakrájanú tekvicu spolu s klinčekmi a škoricou, zalejeme trochou vody a povaríme asi 10 minút. Následne odlejeme prebytočnú vodu a zmes rozmixujeme tyčovým mixérom.

Medzitým ako nám bude zmes chladnúť, nastrúhame jablká, ktoré ručne vyžmýkame a navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie a lístkovým cestom. Posypeme škoricou, lyžicou kryštálového cukru a polejeme vychladnutou tekvicovou zmesou. Prikryjeme cestom, ktoré sme si vyvaľkali na pomúčenej doske, okraje cesta uzavrieme, vrch popicháme vidličkou, potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút.

Nakoniec vrch koláča dozdobíme Korunným cukrom práškovým v mlynčeku.

 

Ďaľšie recepty