Pestrá müsli miska

Prísady

  • 200 ml kokosového mlieka
  • 100 ml ovseného nápoja
  • 60 g jemne nastrúhaných ovsených vločiek
  • 20 g hnedého trstinového cukru
  • 30 g chia semienok
  • 150 g chrumkavého müsli
  • 150 g bieleho jogurtu 3,6%
  • 1 štipka mletej vanilky
  • 60 ml mlieka
  • 150 g quinoy
  • 300 ml mandľového nápoja
  • 30 g hnedého trstinového cukru
  • 50 ml čučoriedkovej šťavy
  • 100 g mrazených čučoriedok
  • 2 kivi
  • 250 g zmiešaných bobuľového ovocia
  • 50 g pekanových orechov
  • 40 g kokosových plátkov

Príprava

Kokosové mlieko zvarte s ovseným nápojom, vmiešajte ovsené vločky, chia semienka a cukor a varte na miernom ohni asi 3 minúty do zhustnutia.

Zmiešajte dohromady jogurt, mlieko a vanilku do hladka. Vmiešajte chrumkavé müsli, ale nenechajte ho stáť príliš dlho, inak sa príliš rozmočí a už nebude chrumkavé.

Quinou dobre prepláchneme studenou vodou. Mandľový nápoj dajte do hrnca s cukrom, čučoriedkovou šťavou a čučoriedkami, vmiešajte quinú a priveďte do varu. Znížte plameň a varte asi 20 minút pod pokrievkou. Potom nechajte asi 5 minút lúhovať bez zahrievania.

Všetky tri varianty naplňte vedľa seba do širokej misy pomocou rozdeľovača na cesto. Olúpte kivi a nakrájajte na malé kúsky. Ozdobte ovocím a posypte nahrubo nasekanými pekanovými orechmi a kokosovými lupienkami.

Ďaľšie recepty