Tarteletty s tvarohovým krémom a bobuľovým ovocím

Prísady

Na krehké cesto

  • 1 vaječný žĺtok
  • 150 g Korunného práškového cukru
  • 450 g hladkej múky
  • 300 g masla
  • 1 štipka soli
  • ½ bal. vanilkového cukru
  • 1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citrónu

Na tvarohový krém

 

Príprava

Múku preosejeme na pracovnú dosku a v strede vytvoríme priehlbinu, do ktorej pridáme ostatné prísady (studené, z chladničky). Do stredu postupne prisypávame múku z okrajov a zmiešavame s ostatnými prísadami. Hmotu studenými rukami rýchlo vymiesime na hladké cesto. Cesto vyformujeme do tvaru gule, zabalíme do potravinárskej fólie a minimálne hodinu necháme odpočívať v chladničke.  

Príprava tvarohového krému: tvaroh, práškový cukor, citrónovú šťavu a citrónovú kôru vymiešame dohladka. Opatrne pridáme šľahačku a odložíme do chladničky.  

Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 3-5 mm a povykrajujeme z neho plátky vo veľkosti formičiek. Plátky vložíme do formičiek a popicháme vidličkou. Na strednej poličke v rúre upečieme do zlatožlta (cca 5-10 minút).

Upečené tarteletty necháme trochu vychladnúť a naplníme tvarohovým krémom. Ozdobíme rôznym bobuľovým ovocím a posypeme Korunným cukrom práškovým – mlynček.



Ďaľšie recepty