Tropické kefírové donuty

Prísady

Na cesto z kefíru:

  • 150 g hladkej (špaldovej) múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 80 g Korunný cukor krupicový
  • 1 balenie Bourbon vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 100 ml kefíru (izbovej teploty)
  • 100 ml rastlinného oleja

Na polevu:

  • 250 g bielej čokolády (kuvertúra)
  • žlté potravinárske farbivo

Ďalej:

  • forma na donuty
  • ananasové listy na ozdobu

Príprava

Predhrejte rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev). Vymažte formu na donuty.
V miske zmiešajte múku a prášok do pečiva a odložte bokom.
Vajcia, kryštálový cukor, vanilkový cukor a vanilkový extrakt šľahajte 10 minút do peny.
Pridajte cmar a olej a premiešajte.
Pridajte zmes múky a prášku do pečiva a krátko premiešajte.
Cesto dajte do cukrárskeho vrecka a nastriekajte do formy na donuty.
Pečte 15–20 minút (test špajdľou). Opatrne vyberte z formy a nechajte vychladnúť.
Bielu čokoládu rozpustite nad vodným kúpeľom a zafarbite žltou potravinárskou farbou.
Donuty položte na mriežku a polejte čokoládou. Nechajte zaschnúť.
Zvyšok čokolády dajte do vrecka, odstrihnite roh a vytvorte mriežku. Nakoniec pridajte malé bodky do štvorcov. Podávajte s listami ananásu.

Ďaľšie recepty