Čokoládové muffiny

 

Prísady

Cesto:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • pol hrnčeka Korunného kryštálového cukru
  • štipku soli
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 hrnček mlieka
  • pol hrnčeka oleja
  • 2 vajíčka
  • 100 g čokolády

Krém:

Príprava

Postup » prejsť k videu

  1. V miske si zmiešame všetky sypké suroviny: múku, cukor, soľ, kakao a prášok do pečiva.
  2. V druhej miske si zmiešame mokré suroviny: vajíčka, mlieko a olej.
  3. Spojíme sypké a mokré suroviny a poriadne premiešame.
  4. Čokoládu si nadrobíme na malé kúsky a pridáme ju do hotového cesta.
  5. Naplníme košíčky v muffinovom plechu cca do troch štvrtín. 
  6. Pečieme pri 180 °C 25 minút.

Zdobenie: 

  1. Smotanu na šľahanie privedieme k varu.
  2. Čokoládu necháme rozpustiť v horúcej smotane.
  3. Do mascarpone pridáme kakao a cukor. 
  4. Primiešame aj vychladnutú rozpustenú čokoládu.
  5. Všetko dobre vymiešame až do pevného krému.
  6. Krémom zdobíme hotové muffinky.

http://www.korunnycukor.sk/meta-navigation/newsletter/

Ďaľšie recepty