Donut pops

» prejsť k videu

    Moji malí pampúšikovia

Prísady

Cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 celé vajíčka

Ostatné:

  • olej na vyprážanie
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 100 g tmavej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 g masla
  • 2 ČL Korunného cukru práškového

 

Príprava

Ako prvé si pripravíme cesto na šišky – zmiešame všetky prísady v miske a necháme ho asi 20 minút postáť. Medzitým si v horúcej smotane roztopíme zvlášť v troch miskách bielu, mliečnu a tmavú čokoládu. Primiešame k nim aj kúsok masla.

Následne šišky pečieme na oleji. Keď sú dozlatista upečené, ešte horúce ich napichneme na špajdľu a necháme vychladnúť.

Na záver dáme roztopenú čokoládu do cukrárskeho vrecka a šišky ozdobíme. Po nanesení čokolády poprášime vrch pampúšikov cukrom a môžeme ich posypať i cukrovými ozdobami. Fašiangová veselica sa môže začať :)

http://www.korunnycukor.sk/meta-navigation/newsletter/

Ďaľšie recepty