Písmenková torta

» prejsť k videu

    Sladká abeceda

Prísady

Cesto:

Krém:

Ostatné:

 

Príprava

Celé vajíčka miešame s práškovým cukrom do hustej nadýchanej peny, pomaly vlejeme maslo a pomaly premiešame. Potom zľahka ručne postupne preosievame a primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlatej papierom na pečenie, alebo formy daného písmena a pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút. Ak pečieme v písmenkovej forme, po upečení a vychladnutí vyklopíme z formy písmena a  rozrežeme na polovicu. Pokiaľ pečieme na plechu, z jedného plechu nám vyjdú dve poschodia torty, tým pádom toto cesto už neprerezávame, len vykrojíme 2 rovnaké písmená.

Mascarpone, smotanu a púdrový cukor si spolu vymiešame na tuhý krém. Nemiešajte na najvyšších otáčkach a dlho, lebo krém zredne.

Na spodnú časť korpusu natrieme džem, krém prenesieme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanášame v malých kopčekoch. Posypeme drobným ovocím. Priložíme druhú časť a postup zopakujeme.

Nakoniec dozdobíme drobným ovocím a jedlými kvetmi, prípadne pusinkami či makrónkami.

 

http://www.korunnycukor.sk/meta-navigation/newsletter/

Ďaľšie recepty