Šišky plnené marhuľovo-tvarohovým krémom

» prejsť k videu

    Babičkina láska

Prísady

Cesto:

Kvások:

Plnka:

Ostatné:

 

Príprava

Pripravíme si kvások. V miske rozdrvíme droždie, ktoré zalejeme vlažným mliekom a pridáme cukor.  Necháme odstáť asi 15 minút. Zatiaľ si do väčšej misky nasypeme múku, pridáme žĺtky, maslo, cukor, štipku soli, kvások a postupne prilievame mlieko. Z prísad si vypracujeme cesto, ktoré miesime dovtedy, pokým sa prestane lepiť. Následne necháme 30 minút podkysnúť.

Medzitým si ošúpeme, odkôstkujeme a nakrájame na drobné kocky marhule a dáme s hnedým cukrom a rumom variť do hrnca. Keď sú už rozvarené, marhule pretlačíme a prilejeme škrob, ktorý si rozmiešame v troške vody. Chvíľu povaríme, pokiaľ nám zmes začne vrieť a dáme vychladnúť. Vychladnutú zmes jemne premiešame s tvarohom, prenesieme do cukrárskeho vrecka a odložíme do chladničky.

Pomocou polievkovej lyžice si odtrhávame cesto, ktoré v rukách vytvarujeme na šišky a ukladáme na pomúčenú dosku. Následne prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť. Olej rozpálime vo väčšom hrnci a vyprážame šišky, ktoré necháme na papierovej servítke vychladnúť.

Keď šišky vychladnú, paličkou si urobíme dierky a naplníme šišky marhuľovo-tvarohovým krémom. Na záver môžeme jemne posypať práškovým cukrom.

 

http://www.korunnycukor.sk/meta-navigation/newsletter/

Ďaľšie recepty