Kokosová torta s rumom a pomarančmi

Prísady

Prísady na cesto:

  • 4 vajcia
  • 150 g veľmi mäkkého masla
  • 200 g hnedého trstinového cukru
  • 50 ml rumu
  • 125 g jogurtu
  • strúhaná kôra a vytlačená šťava z
  • jeden pomaranč a citrón
  • 150 g strúhaného kokosu
  • 300 g hladkej múky
  • 5 g prášku na pečenie

Na zdobenie:

  • Marhuľový džem
  • Pomarančové rezy
  • Strúhaný kokos

Príprava

Oddeľte vajcia. Umiešajte maslo a 2/3 hnedého trstinového cukru. Postupne veľmi pomaly pridávajte žĺtky. Vmiešajte rum, jogurt, šťavu a kôru z pomaranča a citrónu a kokos.

Bielky ušľahajte so zvyšným hnedým trstinovým cukrom dokrémova a opatrne vmiešajte do maslovej zmesi.

Múku preosejte s práškom do pečiva a vmiešajte do cesta. Nalejte do tortovej formy, uhraďte a pečte v predhriatej rúre na 150 °C asi 40 minút.

Vychladnutý koláč potrite lekvárom, obložte plátkami pomaranča a ozdobte kokosovými lupienkami.

Ďaľšie recepty