Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ako chutí Karibik? A už ste spoznali Hoisin? Je to jasné: najlepšie cestovateľské zážitky často objavíte priamo vo vlastnej kuchyni s produktovým radom Sugars of the World. Jedinečná sladkosť hnedého trstinového cukru vám prináša exotické chute lahodných koktailov južných morí až po autentické vône kari.
Do ktorého kúta sveta sa dnes vydáme? S našimi receptami vás vezmeme na dobrodružný výlet, na ktorom objavíte kopu nových špecialít z celého sveta.
Sugars of the World hrdo nosí označenie Fairtrade. Nákupom tohto produktového radu podporujete štandardy Fairtrade pre trvalo udržateľné pestovanie a chránite práva miestnych ľudí. V mnohých pestovateľských oblastiach ešte stále ovládajú trh s cukrom "cukroví baróni" alebo medzinárodné korporácie. Nákupom výrobkov Fairtrade oslabujete ich moc zneužívať miestnych pestovateľov a spracovateľov cukru.
Hnutie Fairtrade z každej tony cukru dáva 60 dolárov na podporu rôznych projektov. Prispieva na štipendiá, podporuje výstavbu nemocníc alebo vlastných cukrovarov pre miestnych obyvateľov. Na ekologické poľnohospodárstvo prispieva ďalšími 20 dolármi z každej tony cukru. Fairtrade stanovuje udržateľné štandardy pre ekologickú, ekonomickú a sociálnu oblasť. Diskriminácia, nútená práca a vykorisťovanie detí sú zakázané. Viac ako 100 demokraticky organizovaných cukrovarníckych družstiev už profituje zo spravodlivého obchodu. A to aj v Eswatini, v domove spoločnosti Sugars of the World.
Každý kilogram cukru Sugars of the World možno nepriamo odsledovať až k výrobcovi. Priama sledovateľnosť znamená, že cukor zostáva oddelený od necertifikovaného cukru v každej jednej fáze spracovania. Zozbieraná cukrová trstina sa ale musí spracovať rýchlo. To sa dá urobiť len vo veľkých výrobných závodoch, ktoré melú aj necertifikovaný cukor. Nepriama sledovateľnosť zaisťuje, že sa na trh dostane presne toľko Fairtrade cukru, koľko sa predtým zozbiera. Tento proces nezávisle monitoruje FLOCERT.