Kokosové rezy

Prísady

(Na približne 60 kúskov)

  • 250 g hladkej múky
  • ½ bal. prášku do pečiva
  • 1 bal. vanilkového pudingového prášku
  • 120 g masla
  • 100 g Korunného cukru práškového
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 3 PL rumu (40 %)

Na plnku

Na čokoládovú polevu

  • 200 g čokolády na varenie
  • 80 g maslo
  • 2 PL oleja  

Príprava

Rúru predhrejeme na 150 °C. Plech s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie.

Múku preosejeme s práškom do pečiva a pudingovým práškom, zmiešame s nakrájaným maslom, pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, vajce a rum a rýchlo vypracujeme cesto, ktoré vyformujeme do tvaru gule.  

Príprava plnky: bielky s práškovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh, do ktorého zľahka primiešame kokos.  

Cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu a uložíme na plech. Potrieme džemom a navrch navrstvíme sneh s kokosom. Koláč pečieme v rúre na strednej poličke približne 20 minút. Upečený koláč vyberieme, ešte horúci nakrájame na kúsky veľké približne 4 cm a necháme vychladnúť. Príprava polevy: čokoládu a maslo za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli (40 °C).Primiešame olej.

Kokosové rezy namáčame do čokoládovej polevy tak, aby boli polevou pokryté bočné plochy. Potom ich necháme odkvapkať a uložíme na papier na pečenie, aby poleva stuhla.  

Tip

Rezy vydržia približne 3 týždne.

 

Ďaľšie recepty